Global Times: Кинеско-руската соработка е поширока отколку што може да замисли Западот предводен од САД

Големината и нивото на рускиот тим за време на посетата на Кина, како и бројот на претприемачи кои го придружуваат Мишустин, е реткост во последниве години.

Покрај традиционалното тргување со енергија, Русија се фокусира на продлабочување на интеграцијата на напредните специјални економски зони на Далечниот исток со ревитализација на североисточна Кина, промовирање на трговијата во јуани во финансиите, зајакнување на соработката во изградбата на инфраструктурата и постојано подобрување на нивото на граничен превоз.

Економското закрепнување на Кина и Русија ќе добие постојан и моќен поттик, а повеќе луѓе од земјите ќе ги почувствуваат опипливите придобивки што ги носи заемно корисната соработка.

Извор: Глобал Тајмс

Последно