Филм

Три Филма на Вељко Булајиќ во МКЦ

Филмовите на југословенскиот филмски великан Вељко Булаиќ летово доаѓаат во Скопје. Во периодот од 11-17 Јули ќе бидат прикажани 3 филма на режисерот Вељко Булајиќ. Битката на Неретва (1969) Козара (1962) Скопје 1963 (1964) Овие три филма се едни од најгледаните и најпопуларнте...

Пет Филмови од Советски и Руски Режисери

1. On the Road to Berlin (На Патот кон Берлин) Филмот е заснован на Двајца во степата, приказна на познатиот советски ветеран писател Емануил Казакевич и воени дневници на Константин Симонов. 1942. Воен трибунал ги истражува дејствијата на уапсениот неискусен...

Последни