Во недела СКОЈ организира хуманитарен концерт „Духот на Куба во Белград“

Организацијата СКОЈ (Сојуз на комунистичката младина на Југославија) ја информира јавноста дека во недела 13.08. во 2023 година со почеток во 18:30 часот во „Паркот на пријателството“ во Нов Белград, на платото пред споменикот „Вечниот оган“ ќе се одржи манифестацијата „Духот на Куба во Белград“ во рамки на одбележувањето на 93-годишнината на раѓањето на Фидел Кастро.

Специјални гости ќе бидат танцовата двојка од Куба – Roxy&Reny, кои ќе го подобрат собирот со нивните латино танцови, а пред присутните ќе се обрати и кубанскиот амбасадор во Србија – Лојд Ернесто Родригез Хернандез.

Покрај уметниците од Куба, ќе бидат присутни и млади креативци од Србија кои инспирацијата за својата креативна работа ја пронашле во кубанските мотиви.

Самиот настан ќе има и хуманитарен карактер, па сите присутни ќе можат да го остават својот придонес, кој ќе биде дониран во детскиот стационар во Нов Белград. Дојдете заедно да научиме нешто ново, да се забавуваме и да го почувствуваме кубанскиот дух.

https://www.facebook.com/events/990136618700793/?ref=newsfeed

Последно