Зошто работниците треба да се здружуваат во синдикати

Зошто е нужно синдикалното организирање на работниците?

Што претставува синдикално организирање? Синдикатот е самостојна, демократска и независна организација на работниците во која тие доброволно се здружуваат поради застапување, претставување, унапредување и заштита на своите економски, социјални и други поединечни и колективни интереси. Согласно Законот за работните односи (ЗРО),...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Во НАТО – по секоја цена?

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Немав...
- Advertisement -spot_img