Железнички транспорт

Левица: Железничкиот сообраќај колабира, власта слепа и глува

Најфреквентната железничка линија Скопје-Велес-Прилеп-Битола од среда ќе остане само со еден воз во денот од постоечките три. Со последното укинување жителите на Азотскиот регион практично немаат сообраќајна комуникација со поголемите населени места во државата бидејќи друга форма на јавен...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img