Зелен сектор

Граѓаните незаштитени од еколошките последици на пожарот во Универзална сала

Поради до сега уште непознати причини изгоре култниот објект во фаза на вечно реновирање, добропознатата за сите скопјани-Универзална сала. И толку. Министерката за култура Костадиновска излезе и на сите ни објасни дека салата имала осигурување и штетата од пожарот...

Фамилијарни врски ќе решаваат за преработка на згурата од велешката топилница

Македонско-српската компанија ,,КЕПС МОНТ” деновиве е во процес на стекнување на Б еко-дозвола за преработка на згурата од велешката Топилница. Имено, во процесот на консултации е вклучена консултантската куќа G-KONSULT од Скопје, којашто се поврзува со Мартина Блинкова-Дончевска, внука...

Левица: Дојранско езеро претворено во масовна гробница на риби и ракови

Реакција на зелениот сектор при политичката партија Левица Угинати риби и ракови во водите и на плажите во Дојран! До Зелениот сектор на Левица стигна загрижувачка вест од населението на Стар Дојран. Имено, тие нѐ информираат дека на брегот на Дојранското Езеро...

Левица: Порталот „Цивил“ започна црна пропаганда против учесниците на протестот против рудникот на смртта

Реакција на зелениот сектор при политичката партија Левица Платениците на власта започнаа црна кампања против учесниците на еко протестот во Струмица кои едногласно кажаа НЕ за отворање на рудникот на смртта. Продолжената рака на власта, медиумот “ЦИВИЛ” прибегна кон клевети и...

Левица: Оживеани рудниците на смртта

Реакција на зелениот сектор при политичката партија Левица Со одлука на Вишиот Управен суд, и со притаена одлука на антидржавната предавничка Влада на ДУИ и СДС се дадоа одврзани раце на фирмата ЕКОЛОГ од Тетово, блиска до ДУИ, да го...

Левица: Преспанското Eзеро пред умирање додека власта е замрзната во корупција

Реакција на зелениот сектор при политичката партија Левица Преспанското Eзеро е пред умирање додека власта на СДС И ДУИ се замрзнати во корупција и тонат во матни бизнис зделки. Министерката за животна средина Каја Шукова е нем набљудувач, а градоначалникот на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img