Возови

Иран ќе купи седумстотини деведесет и еден метро воз вагони од Кина

По 7 години преговори, директорот на Техеран Метро, ​​Масуд Дорости, го потврди купувањето на 791 метро воз од Кина поради економските предизвици и истрошеноста на метрото. Минатиот месец, градоначалникот на Техеран, Алиреза Закани, одговорен за постигнување на договорот, објави дека...

Продолжува штрајкот на железничарите

Покрај нередовните плати, тие се жалат дека имаат недостиг од кадар, но и дека немаат греење во нивните простории, во денови кога надворешните температури се под нулата. Поради протестот, веќе втор ден не сообраќа единствениот воз од Скопје кон...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Стјепан Стево Филиповиќ, народен херој: Со кренати раце му пркоси на злото!

„Партизанскиот комесар, работникот Стево Филиповиќ, загина храбро извикувајќи за слобода. Документот за неговото погубување ги надминува сите слики со...
- Advertisement -spot_img