Влада

Сенароден бојкот поради срамната одлука на владата маркетите да работат и утре

Движењето за социјална правда ЛЕНКА повикува на СЕНАРОДЕН БОЈКОТ во недела како знак на солидарност со најобесправените и најексплоатирани работници во маркетите кои благодарение на однародената и капиталистичката власт на СДС и ДУИ ќе бидат приморани да работат и...

Левица: Без ниту еден капитален проект власта продолжува да крати од средствата за капитални инвестиции

Власта најави уште една прераспределба на буџетот, со која ќе се пренаменат средствата од буџетските корисници со намалена реализација на капитални проекти. Претходно беше извршена прераспределба на средства, кои завршија за повисоки плати на јавната администрација, повисоки пензии и...

Студентски Отпор: Да го замениме нашиот сув и бајат леб за вашите функционерски оброци

Додека студентите секојдневно треба да прават пресметки и да стравуваат дали ќе им стигнат 140 денари на ден за убав и квалитетен оброк, функционерите се "гоштеваат" штедејќи врз грбот на студентите. Иако имаат поголем стандард од нас студентите, иако...

Граѓаните осиромашуваат, а власта троши стотици илјади евра за прослави

Власта продолжува да троши стотици илјади евра пари на граѓаните иако, како што велат самите граѓани, сиромаштијата секојдневно се зголемува, додека единственото решение што го гледаат е бегство од државата. Во анализите што ги направи американската НДИ, објавени во...

Владата на СДС и ДУИ против пратениците на СДС и ДУИ

Владата испратило негативно мислење за веќе усвоените измени на Законот за извршување со кој се запира наплата на камата кога таа ќе ја достигне висината на долгот. На седницата на 04.07.2023 година Владата донела мислење дека измените на Законот...

Владините седници се фарса – завршуваат во една минута

Околу една минута е рекордната брзина со која избраните владините министри усвојуваат предлози, закони или прописи ставени на дневен ред на седниците, покажува анализата на записниците објавени на страната на Владата. Имено, од записниците од отворените седници, достапни на интернет...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Протест на вработените во кумановска детска градинка поради недобиена плата

И покрај напорите не успеавме да добиеме објаснување од раководството на установата, ниту од Општина Куманово во што е...
- Advertisement -spot_img