Уставни измени

Молкот на бугарските политичари и одложеното дејство на Уставните измени

Пишува: Влатко Токарев, член на правниот сектор при политичката партија Левица и магистер по право на универзитетот во Кембриџ Зa одложеното дејство на уставните измени многу кажува молкот на бугарските политичари. Бугарија е во предизборен период, а несвојствено за нив...

Уставни измени нема – Левица повикува на прекин на преговорите со Бугарија

Соопштение на Политичката партија Левица Денешниот неуспешен обид за бугаризација на Уставот потврди дека македонскиот народ е непосредно присутен во Собранието преку пратениците на #Левица - присуство кое го смени текот на историјата и за прв пат успешно се спречи...

Мустафаоглу: ЕУ и уставни измени не се решение: Вистинските причини зошто младите заминуваат

Пишува: Дарја Мустафаоглу – член на Советот во Општина Ѓорче Петров при политичката партија Левица Релативизираат речи си сѐ, но до толку е катастрофално полето 'млади' што функционериве не можат да релативизираат на оваа тема. И сите се свесни зашто...

Левица: Елиминација на корупцијата, а не уставни измени за влез во ЕУ

Реакција на Левица – Правен Сектор Секојдневно сме бомбардирани со вести за најавените уставни промени како услов за наводен влез во ЕУ, кој како наратив СДСМ го наметна, а ДПМНЕ очигледно глатко го прифати.Во сите извештаи за оценка на исполнување...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Кина го изгради првиот нуклеарен реактор отпорен на распаѓање

За прв пат истражувачите од Универзитетот Цингхуа во Кина успешно демонстрираа реактор за нуклеарна фисија отпорен на распаѓање. Дизајнот...
- Advertisement -spot_img