Урбана Мафија

Огненоски: Се спремаат 30 згради на просторот на поранешната фабрика Треска

Фејзбук статус на Владимир Огненоски, советник на Левица во општина Центар Во време кога во центарот на Скопје имаме пренаселеност,во време кога 70% од новоизградените станови во Скопје не се продадени,во време кога граѓаните на Скопје дишат најзагаден воздух во...

Левица: СДС и ДПМНЕ на годишнината на земјотресот ги почастија центарци со нов бетонски ѕид

Реакција на ЛО Центар при политичката партија Левица Денес во советот на општина Центар беше на Дневен ред точка за ДУП-Стара железничка станица во која беше произнесено дека: Објектите Кам и Рамстор ќе добијат надградба на постојните објекти?! Првичниот план на...

Да го зачуваме Лисиче: Борбата против бетонизација продолжува

Борбата против БЕТОНИЗАЦИЈА продолжува!!! Вчера заврши процесот на поднесување на анкетните листови, сега на потег се градоначалникот Муцунски и општината дали ќе застанат во одбрана на ГРАДЕЖНАТА МАФИЈА и како до сега преку соопштенија да пробуваат да се "перат" од...

Да го зачуваме Лисиче: Лисиче наредна мета на урбаната мафија!

Соопштението на граѓанската организација „Да го зачуваме Лисиче“ го пренесуваме во целост: Лисиче наредна мета на урбаната мафија! На крајно подмолен нетранспарентен начин се обидува да се “протне“ овој Предлог ДУП ЈИ09 блок 09.01. катастрофален за Населба Лисиче ! Згради, затворање постоечки...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Тамара Јованов: Што значи живот во продолжена сиромаштија?

Пишува: Тамара Јованов – Апасиева –  Професорка на Економскиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – во Штип  Што значи живот...
- Advertisement -spot_img