Сочи

Учесниците на Светскиот младински фестивал создадоа вистински „град на светската младина“, вели Путин

Последниот фестивал со долга традиција, оваа година инициран од Русија, се одржува од 1 до 7 март 2024 година, на сојузната територија Сириус, која се наоѓа во Низините Имерети во близина на Сочи, регионот Краснодар. Фестивалот се одржува повремено од...

ПРЕТСТАВНИЦИ НА ЛЕВИЦА СЕ СРЕТНАА СО ПЕПЕ ЕСКОБАР НА МЛАДИНСКИОТ ФОРУМ ВО СОЧИ

,,БРИКС: Заедница на еднаквите" - беше насловена дискусијата на Светскиот младински фестивал, каде претставници од Левица остварија средба со бразилскиот новинар и теоретичар на современите геополитички односи, Пепе Ескобар. Ескобар е роден во Бразил, и главно работи како странски дописник...

ЦРВЕНА МЛАДИНА ДЕЛ ОД СВЕТСКИОТ МЛАДИНСКИ ФЕСТИВАЛ ВО РУСИЈА

Претставници на Црвена Младина на Светскиот младински фестивал 2024 година, каде што активно учество земаа 20 илјади представници од 180 земји. Делегација на Левица во текот на оваа седмица е дел од серија интелектуални, културни и едукативни настани. Учесниците имаа...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img