Прва интернационала

Писмо на Првата Интернационала до Абрахам Линколн [Карл Маркс]

Господине, На американскиот народ му посакуваме среќа по повод Вашиот реизбор со големо мнозинство! Ако отпорот кон моќта на сопственикот на робовите беше умерената максима на вашиот прв избор, „смрт на ропството!“ е триумфалниот борбен крик на вашиот реизбор. Уште од самиот...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img