Протести во Бангладеш

Масивни работнички протести во Бангладеш – голем удар за Западните корпорации

Производителите на облека во Бангладеш привремено затворија 150 фабрики поради обвинувањата на полицијата за учество на 11.000 работници во насилни протести, барајќи зголемување на минималната плата, соопштија официјални извори. Од вкупно 3.500 фабрики за облека во Бангладеш, што составуваат околу...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img