Преспански договор

Ќе се променува државната химна во „Денес над Северна Македонија се раѓа“

Владата на Република Македонија соопшти дека, согласно преспанскиот договор ќе мораме да направиме промена на нашата химна, односно од „Денес над Македонија се раѓа“ во „Денес над Северна Македонија се раѓа“. Владиното соопштение во го пренесуваме во целост: Промената на...

Уште во техничката Влада ДПМНЕ почна да одработува за Преспанскиот и „Северна“

ДПМНЕ се заложува за спроведување на „Преспанскиот договор“ уште во првиот ден од техничката Влада! Ова директно и недвосмислено го прави преку техничкиот Министер за Внатрешни работи, кој на грчката Амбасадорка Филипиду отиде да и соопшти дека ќе продолжи...

Левица: Дипломатите на Османи се со „северномакедонски“ идентитет

Во официјално соопштение на македонската амбасада за одржана гала церемонија (организирана од дипломатскиот кор акредитиран во Норвешка), на чело со Амбасадорот Дритон КУЌИ, речиси цела недела стоеше придавката „СЕВЕРНОМАКЕДОНСКИ“. На ниту еден вработен во амбасадата или од дипломатскиот кор, не...

Промената на личните докумeнти според Преспански е услов за отварањето на поглавја од ЕУ

Пишува: Александар Димитриевиќ – координатор на Трудов сектор на Политичката Партија Левица Според овој катастрофален договор од 2018 година промената на документите ќе започне при отварање на секое поглавје при релеватното поле во преговорите со ЕУ. Не само што не...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img