Петар Здравевски

Од единство до аномија – македонското општество во криза

Пишува: Петар Здравевски - активист и борец за социјална правда Во срцето на Балканот, Македонија се бори со суптилните, но распространети прашања на аномија и апатија што се проткајуваат низ структурата на нејзиното општество. Аномија, концептот воведен од социологот Емил...

Здравевски: Левица повторно покажа дека е на вистинската страна

Пишува Петар Здравевски, борец за социјална правда Левица пак покажа дека е на вистинската страна, а медиумите пробуваат да ја оцрнат, бидејќи спонзорите им се на другата страна, заедно и сложни. Што се случува и зошто се случува? ДПМНЕ - СДС...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img