Мекдоналдс

„Мекдоналдс“ во САД експлоатирал 10 годишни деца

Американски надлежни служби утврдиле дека во повеќе американски држави повеќе од 300 малолетници – вклучително и две 10-годишни деца кои не биле платени – работеле со прекршување на федералните закони за работни односи во франшизните ресторани на „Мекдоналдс“ низ...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Тамара Јованов: Што значи живот во продолжена сиромаштија?

Пишува: Тамара Јованов – Апасиева –  Професорка на Економскиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – во Штип  Што значи живот...
- Advertisement -spot_img