Медиуми

Крмов: Широката коалиција СДС-ДПМНЕ се обедини за законот за корумпирање на медиуми

Пратеникот на Левица Борислав Крмов за измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумиски услуги „Овој закон, кој е за ПОТКУП на медиуми и е поднесен вчера, денес е ставен на дневен ред. Јас прашувам, како е можно нашиот Закон...

Како се формира јавното мислење преку медиумите, по теркот на западните влади

Шестиот медиумски форум на БРИКС и соработката во областа на медиумите и јавното мислење Соработката во борбата против дезинформациите, заштита на интересите на земјите во развој и почитувањето на новинарските принципи во пренесувањето на вистината се политичките и економските процеси...

Ноам Чомски – 10 Стратегии за манипулација од страна на медиумите

1. Стратегија на одвлекување на вниманието Суштински елемент на социјалната контрола е стратегијата на одвлекување на вниманието. Преку техниката“ Flood ”, или поплавување на јавноста со тривијални информации, нејзиното внимание се пренасочува од проблемите и значајните промени одлучени од страна...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Тамара Јованов: Што значи живот во продолжена сиромаштија?

Пишува: Тамара Јованов – Апасиева –  Професорка на Економскиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – во Штип  Што значи живот...
- Advertisement -spot_img