Медицина

Младите лекари добија пракса – откако Левица го блокираше Законот за Здравствена Заштита

Откако Левица го блокираше предлог-Законот за изменување и дополнување на Законот за Здравствена Заштита, со поднесени 888 амандмани со цел да се изврши притисок на Владата, денес Министерството за Здравство извести дека младите лекари кои чекаа 3 месеци да...

„Историски криминал“ – Битката за пристап до медицина во Иран среде санкции од САД

Шариф Незам Мафи, висок трговец со трговски активности во Швајцарија, во саботата рече дека меѓународните правни субјекти имаат одговорност да ги гонат оние кои преку нивните одлуки и дејствија во последниве години го загрозувале пристапот на иранските пациенти со...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Стјепан Стево Филиповиќ, народен херој: Со кренати раце му пркоси на злото!

„Партизанскиот комесар, работникот Стево Филиповиќ, загина храбро извикувајќи за слобода. Документот за неговото погубување ги надминува сите слики со...
- Advertisement -spot_img