Конфликт во Украина

Кој е виновен за војната во Украина?

Еве четири гледишта за војната во Украина, наведени по редослед на зголемен цинизам за вината на САД за кризата: Руската инвазија на Украина беше целосно неиспровоцирана, а одговорот на САД беше благородна одбрана на демократијата и на меѓународниот поредок заснован...

Масовни отпуштања во европските компании поради конфликтот во Украина

Голем број европски компании беа принудени да ги отпуштат своите вработени или да престанат да вработуваат нови работници поради економските проблеми и последиците од конфликтот во Украина. Агенцијата Ројтерс состави листа од триесетина европски компании кои најавија кратења во...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img