ККП

Против либерализмот [Мао Це Тунг]

Се залагаме за активна идеолошка борба, бидејќи тоа е оружје за обезбедување единство во партијата и револуционерните организации кои се во интерес на нашата борба. Секој комунист и револуционер треба да го користи ова оружје. Но, либерализмот ја отфрла идеолошката...

СПРОТИСТАВЕТЕ СЕ НА ОБОЖУВАЊЕТО НА КНИГИТЕ [Мао Це Тунг – последен дел]

Пристап до четвртиот дел: https://lenka.mk/left_literature/sprotistavete-se-na-obozhuvaњeto-na-knigite-mao-cze-tung-chetvrt-del/ VII ТЕХНИКАТА НА ИСТРАЖУВАЊЕ Држете состаноци за утврдување на фактите и преземајте истрага преку дискусија. Ова е единствениот начин да се приближиме до вистината, единствениот начин да се извлечат заклучоци. Лесно е да се направат грешки...

СПРОТИСТАВЕТЕ СЕ НА ОБОЖУВАЊЕТО НА КНИГИТЕ [Мао Це Тунг – четврт дел]

Пристап до третиот дел: https://lenka.mk/left_literature/sprotistavete-se-na-obozhuvaњeto-na-knigite-mao-cze-tung-tret-del/ VI ПОБЕДАТА ВО РЕВОЛУЦИОНЕРНАТА БОРБА НА КИНА ЌЕ ЗАВИСИ ОД РАЗБИРАЊЕТО НА КИНЕСКИТЕ ДРУГАРИ ЗА КИНЕСКИТЕ УСЛОВИ Целта на нашата битка е да се постигне социјализам по пат на демократска сцена. Во оваа задача, првиот чекор...

СПРОТИСТАВЕТЕ СЕ НА ОБОЖУВАЊЕТО НА КНИГИТЕ [Мао Це Тунг – трет дел]

Пристап до вториот дел: https://lenka.mk/left_literature/sprotistavete-se-na-obozhuvaњeto-na-knigite-mao-cze-tung-vtor-del/ V ЦЕЛТА НА ОПШТЕСТВЕНОТО И ЕКОНОМСКОТО ИСТРАЖУВАЊЕ Е ДА СЕ ДОЈДЕ ДО ПРАВИЛНА ПРОЦЕНА НА КЛАСНИТЕ СИЛИ И ТОГАШ ДА СЕ ФОРМУЛИРА ПРАВИЛНА ТАКТИКА ЗА БИТКАТА Ова е нашиот одговор на прашањето: Зошто мораме да ги...

СПРОТИСТАВЕТЕ СЕ НА ОБОЖУВАЊЕТО НА КНИГИТЕ [Мао Це Тунг – втор дел]

Пристап до првиот дел: https://lenka.mk/left_literature/sprotistavete-se-na-obozhuvaњeto-na-knigite-mao-cze-tung-prv-del/ III СПРОТИВСТАВИ СЕ НА ОБОЖУВАЊЕТО НА КНИГИТЕ Што било да е напишано во книга е точно – таков е менталитетот на културно - уназадениот кинески селанец. Но, чудно е што и во рамките на комунистичката партија...

СПРОТИСТАВЕТЕ СЕ НА ОБОЖУВАЊЕТО НА КНИГИТЕ [Мао Це Тунг – прв дел]

I НЕМА ИСТРАЖУВАЊЕ, НЕМА ЗБОРУВАЊЕ Се додека ти не си истражил некаков проблем, немаш право да говориш за него. Дали е тоа сурово? Воопшто не е. Кога немаш навлезено во проблемот, во сегашните факти и историјата, и не ја знаеш...

Последните жртви на американскиот империјализам [In memoriam]

Вилма и Бенито Тиамзон, највисоко рангираните членови на Комунистичката партија на Филипините, заедно со осум нивни другари, биле масакрирани од страна на филипинската војска (AFP) со поддршка на американски воени советници, се вели во новиот извештај (на кинеската комунистичка...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Социолошка анализа на „Нација во подем: Приказна за економското чудо на Израел“

Пишува: Кристијан Димков „Нација во подем Приказна за економското чудо на Израел“ е книга на Ден Сенор и Сол Сингер напишана...
- Advertisement -spot_img