Изложба

НАТО – Историја на лаги и измами!

Во рамките на Свесткиот Младински Фестивал, кој се одржува деновиве во Сочи, Русија, на кој претставник има и од нашата организација, ДСП-Ленка, имаше постојана изложба насловена како “НАТО - историја на лаги и измами”. Во рамките на изложбата беа претставени...

Push the sky away – изложба на Соња Димовска во КИЦ

Оваа изложба ве поканува да започнете визуелно и емотивно патување кое го отсликува истражувањето за пространоста. Изложбата е мисловно и потопливо искуство кое навлегува во сложените теми на човечката состојба и нашето место во универзумот - почнувајќи од паркот,...

Изложба на избрани дела настанати на ЗРНО 2023 во среда во КИЦ

ЗРНО - фестивал на алтернативна фотографија ве поканува на завршната изложба на која ќе бидат претставени избрани дела настанати на работилниците за благородни фотографски процеси 10 - 16 јули, 2023, село Цапари Не пропуштајте ја оваа уникатна можност да се...

„Станица Скопје 63“ изложба на фотографии од Сашо Димоски во КИЦ

26 јули 2023, 21 часотСалон Империјал 2 Фотографската изложба на Сашо Димоски, насловена Станица Скопје ’63 ќе биде поставена во изложбениот простор на Културно информативниот центар на шеесетгодишнината од последниот трагичен земјотрес што го погодил овој град. Изложбата се состои...

Изложба во КИЦ на Димче Николов – 70 години од раѓање

Со ова изложба на еминентниот уметник Димче Николов, еден од најзначајните македонски графичари, КИЦ свечано ја одбележува 70 годишнината од неговото раѓање. Димче Николов е роден во Битола на 21 февруари 1953 година. Своето ликовно образование го започнува во Училиштето...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Интервју со Петар Здравевски, новиот раководител на Црвена Младина

Ленка: Петар, честитки што станавте нов раководител на Црвена Младина. Можете ли дани кажете како дојдовте до оваа позиција? Петар...
- Advertisement -spot_img