Интернационала

Писмо на Првата Интернационала до Абрахам Линколн [Карл Маркс]

Господине, На американскиот народ му посакуваме среќа по повод Вашиот реизбор со големо мнозинство! Ако отпорот кон моќта на сопственикот на робовите беше умерената максима на вашиот прв избор, „смрт на ропството!“ е триумфалниот борбен крик на вашиот реизбор. Уште од самиот...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Официјално отворен претседателскиот изборен штаб на Билјана Ванковска

Во продолжение ви го пренесуваме соопштението на политичката партија Левица Вечерва, во одлична атмосфера, во присуство на претседателот на Левица...
- Advertisement -spot_img