Градежна мафија

Во вторник протест против градежната мафија пред Треска

Ве повикуваме во вторник на 31-ви октомври на ПРОТЕСТ против испреплетените интереси на политичката, судската и урбанистичката мафија за криминално одземениот имот на работниците и обидот за целосна бетонизација на Центар и градот Скопје. Со изградба на овие бетонски чудовишта...

Грамосли: Скопје – ликот на општествените болести

Фејсбук статус на Сандра Грамосли – Магистер инженер архитект Акните се показател на одреден дисбаланс во организмот. Се појавуваат најчесто од стрес, неправилна грижа за себе или се показател на одредени внатрешни болести и присуство на бактерии. Докторите обично велат да...

Левица: Судството на Кацарска пресуди во корист на градежната мафија за „Треска“

Заробениот Уставен суд, под водство на КАЦАРСКА, минатата недела ја отфрли иницијативата за преиспитување на ДУП-от кај поранешната фабрика „Треска” - со што го бетонизира последниот слободен простор во Центар и пресуди во интерес на градежните компании „ГОЛДЕН АРТ”...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Тамара Јованов: Што значи живот во продолжена сиромаштија?

Пишува: Тамара Јованов – Апасиева –  Професорка на Економскиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – во Штип  Што значи живот...
- Advertisement -spot_img