Град Скопје

Дали има образовни асистенти за лицата со попреченост во град Скопје!?

Откако повеќе родители на деца со попреченост, кои што посетуваат настава во средните училишта во град Скопје се обратија до нас со поплака, дека за нивните деца не е обезбеден образовен асистент, денес за овој проблем, советничката група на...

Обезбедени средства за дневен центар за лица со попреченост во Скопје по иницијативата на Левица

Говор на советничката Катерина Јовановска од Левица во Советот на Град Скопје: ,,Како што знаете, по Иницијатива на советничката група на Левица, која беше изгласана од овој Совет - за отварање на дневен центар за лица со попреченост. Таа беше...

Левица: Кој (не) се грижи за Градскиот парк во Скопје?!

Соопштение на Левица - Град Скопје Белите дробови на Градот - Градскиот парк е во очајна состојба! Исушени и свенати дрјва, пожолтено зеленило, цвеќиња веќе скоро и да воопшто нема - очигледно дека преку целото лето никој не се погрижил за...

Левица: Стефковски да ги обелодени фирмите кои ќе градат пред ние да ја информираме јавноста

Соопштение на политичката партија Левица Вчера на прес-конференција изнесовме информации за планот на градоначалникот Стефковски да ја задуши општината со бетонско чудовиште од 16 згради со по над 10 ката на простор поголем од ИстГејт мол, во близина на трговскиот...

Левица: ДПМНЕ/СДС и поклонија тендер за изградба на универзална сала на министерката за култура

Соопштение на Левица - Град Скопје На вчерашната 32ра Седница на Советот на Град Скопје, преку советничката група на СДСМ, Министерството за култура поднесе Иницијатива за времено отстапување на корисничкото право на објектот ЈУ Универзална сала од Град Скопје на...

Левица со поддршка за иницијативата за финансиска помош на Ф.К Вардар од град Скопје

Соопштение на Левица - град Скопје На денешната, 32ра седница на Советот на Град Скопје, советниците на Левица дадоа поддршка на Иницијативата за финансиска помош на фудбалскиот клуб ВАРДАР од страна на градот Скопје. По повод оваа точка на дневниот ред говор...

По иницијатива на Левица, денеска, Советот на Град Скопје ќе одлучува за отворање на дневен центар за лица со попреченост

Денеска, на 32рата седница на Советот на Град Скопје, на дневен ред ќе се најде Иницијативата за отворање на дневен центар за лица и деца со попреченост на територијата на град Скопје. Иницијативата е поднесена од Советничката група на...

Левица поднесе иницијатива за отварање на дневен центар за лица со попреченост

Соопштение на политичката партија Левица - град Скопје Откако, во согласност со барањата на лицата со попреченост, двајцата пратеници на Левица, во Собранието поднесоа Предлог-измена на Законот за социјална заштита и Предлог-измена на Законот за заштита на децата, советниците од...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Четвртина од буџетот за 2024 планиран со нови задолжувања

Во собраниска процедура влезе Предлог Буџетот на Република Македонија за 2024 година, кој ќе тежи 5,5 милијарди евра. Првата...
- Advertisement -spot_img