Граѓани

Што предвидува Левица во својата програма за НВО?

Политичката партија Левица ја објави својата изборна програма за претстојните парламентарни избори. Во оваа сеопфатна програма, посветено е внимание на т.н Граѓански сектор. Изминатиот мандат, Левица со само двајца пратеници, успеа да спречи многу штетни политики и да...

Граѓаните позадолжени и од компаниите

Преку разните видови кредити домаќинствата се задолжени со 3,6 милијарди евра, а корпоративниот сектор со 3,4 милијарди евра. Вкупните со раст од 11,1 а кредитите за 5,8 проценти, покажува извештајот на Народната банка за монетарните движења во јули. Вкупните депозити...

Извршителите од граѓаните наплатиле над 40 милиони евра за една година!

Највисоки износи на долгови присилно се наплатени од фирмите, потоа од граѓаните а на трето место е државата. Во исто време компаниите биле и први на листата доверители кои успеале да наплатат највисоки износ на побарувања од должниците, пишува Порталб.мк. Најновиот извештај...

Дедемократизација на граѓанственоста (прв дел)

Потврдувајќи го оплакувањето на филозофите дека знаењето на нешто може единствено да биде постигнато додека се повлекува позади хоризонтот, Студиите за Граѓанственоста (италик на авторот) беа создадени во 1990тите години, токму кога  теоретската канонизација на Томас. Х. Маршал и неговата апотеоза...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Интервју со Петар Здравевски, новиот раководител на Црвена Младина

Ленка: Петар, честитки што станавте нов раководител на Црвена Младина. Можете ли дани кажете како дојдовте до оваа позиција? Петар...
- Advertisement -spot_img