Дуи

Виц на денот: ДУИ загрижена за победата на Путин во Македонија

Според Изборната комисија на Русија, за Путин гласале 88,1 отсто од руските граѓани кои живеат во нашата земја. Ова докажува дека руската политика е присутна, не се откажува и продолжува секој ден се повеќе да се обидува да го...

Левица предлага закон против адвокатско – директорската мафија

Пратениците на Левица – проф. д-р Димитар Апасиев и Борислав Крмов, во Собранието на Република Македонија поднесоа Предлог-закон за изменување на Законот за нотаријат со кој предвидуваат да се избрише императивната одредба која бара адвокатски печат и потпис при...

Левица: Просветниот инспекторат заробен од ДУИ продолжува со незаконието во Чашка

Откако состојбите во ООУ „Тодор Јанев“ во населба Чашка ескалираа во протести на родителите што доведе до состојба во училиштето да не се организира настава со недели, Левица поднесе БАРАЊЕ за вонреден инспекциски надзор до Државниот просветен инспекторат. Државниот просветен...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Стјепан Стево Филиповиќ, народен херој: Со кренати раце му пркоси на злото!

„Партизанскиот комесар, работникот Стево Филиповиќ, загина храбро извикувајќи за слобода. Документот за неговото погубување ги надминува сите слики со...
- Advertisement -spot_img