Детска експлоатација

„Мекдоналдс“ во САД експлоатирал 10 годишни деца

Американски надлежни служби утврдиле дека во повеќе американски држави повеќе од 300 малолетници – вклучително и две 10-годишни деца кои не биле платени – работеле со прекршување на федералните закони за работни односи во франшизните ресторани на „Мекдоналдс“ низ...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Изборите ќе „изедат“ 10,6 милиони евра

Државната изборна комисија (ДИК) на денешната 84 – та седница ги усвои Регистарот на радиодифузери, печатени медиуми и електронски...
- Advertisement -spot_img