Демократијата е хипокризија

Демократијата е хипокризија [Малколм Х]

Говор на Малколм Х, 1960 година Каков е тој општествен или политички систем во кој црниот човек нема глас на суд? Кога на своја страна го има само она што белиот човек ќе реши да му го додели? Браќа и...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Стјепан Стево Филиповиќ, народен херој: Со кренати раце му пркоси на злото!

„Партизанскиот комесар, работникот Стево Филиповиќ, загина храбро извикувајќи за слобода. Документот за неговото погубување ги надминува сите слики со...
- Advertisement -spot_img