Деца со аутизам

Јовановска: По иницијатива на Левица средните училишта во Скопје добиваат сензорни соби

Средните училишта во Град Скопје добиваат сензорни соби. Изгласана иницијативата на Левица, со која што во секое средно училиште во Скопје ќе биде отворена по една сензорна соба која што ќе им биде од огромна помош при процесот на инклузија...

Левица: Колку и како државата се грижи за децата со аутизам?!

И покрај тоа што пред неколку месеци Народниот правобранител претстави страотни наоди за состојбата на психијатриските установи, тоа очигледно немаше никакво значење за надлежното министерство. Во кој век застанал здравствениот систем во Македонија ако врзувањето на пациентите со метални синџири,...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Содомизирани до смрт: Се појавуваат приказни за тортура во израелската база Сде Тејман

Шокантната тримесечна истрага на Њујорк Тајмс откри грозоморни детали за злоупотреба, тортура и малтретирање на Палестинците кои се чуваат...
- Advertisement -spot_img