Дејан Трајковски

Ослободете се од „бомбона бизнисот“ – вратете ја моќта кај граѓаните

Фејзбук статус на проф. д-р Дејан Трајковски Властите упорно им сервираат монополски бизнис за препродавање на електрична енергија и наплата на сметки на приватни компании, наместо државата самата да го работи тоа за своите граѓани. Токму сега, кога доаѓа времето...

Разобличување на лагите на „директорчето“ од ЕСМ за Чебрен

Пишува: Дејан Трајковски професор на техничкиот факултет при УКЛО Минатата недела во емисијата „Топ тема“ за Чебрен на ТВ Телма имавме можност да го видиме директорчето од ЕСМ, кое професорот Димитров неколку пати мораше да го спушта на земја со...

Отворено писмо до Димитар Ковачевски

Фејзбук статус на Проф. д-р Дејан Трајковски од Технички факултет Битола Почитуван г. Премиер, Ви благодариме на прашањето зошто во изминатите 40 години не била изградена реверзибилната хидроелектрана „Чебрен“, како и за можностa накратко да ги изложиме главните причини зошто токму...

Разоткривање на митовите околу продажбата на „Чебрен“

Анализа на професорот од Техничкиот факултет во Битола, Дејан Трајковски Мит бр. 1: „Сега имаме реална можност за доделување концесија на Црна Река и за целосно трансформирање на нашиот енергетски систем. Тоа ќе биде огромен исчекор во заложбата Македонија да стане...

11 Големи проблеми со продажбата на „Чебрен“

Анализа на професорот од Техничкиот факултет во Битола, Дејан Трајковски Вчера имав интересен разговор со наш истакнат професор по хидроенергетика во пензија, со кого дискутиравме околу ситуацијата со „Чебрен“ и општо околу енергетската (неб)иднина на Македонија. Професорот не се плаши...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Изборите ќе „изедат“ 10,6 милиони евра

Државната изборна комисија (ДИК) на денешната 84 – та седница ги усвои Регистарот на радиодифузери, печатени медиуми и електронски...
- Advertisement -spot_img