Да го зачуваме Лисиче

ДПМНЕ шверцерски го носи катастрофалниот ДУП во Ново Лисиче

Од политичката партија Левица реагираат дека градоначалникот на општина Аеродром од редовите на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ на шверцерски начин се обидува да го протне катастрофалниот дуп ЈИ09 на седница на совет. Во прилог соопштението на политичката партија Левица, ЛО...

Да го зачуваме Лисиче со нов протест против бетонизацијата

Како што најавија на крајот од протестот минатата недела, граѓанската иницијатива „Да го зачуваме Лисиче“ ќе излезе на протест и оваа недела. Граѓаните повторно ќе протестираат бидејќи со новиот предлог ДУП на општина Аеродром планирани се поголем број на висококатници...

Лисичани ќе протестираат против најавената бетонизација

Граѓанската организација „Да го зачуваме Лисиче“ која се формираше спонтано од страна на изреволтирани граѓани на населбата Лисиче, по обедоленувањето на проблематичниот ДУП за општина Аеродром со кој се предвидени голем број на висококатници во населбата. Соопштението на организацијата го...

Организацијата „Да го зачуваме Лисиче“ со петиција до општина Аеродром

Соопштение на организацијата „Да го зачуваме Лисиче“ Вчера беше предадена ПЕТИЦИЈА од жителите на населба Лисиче до Градоначалникот на Општина Аеродром и советот на општината. Во наредните денови исто така ќе биде предадена до Градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска до...

Иницијативата „Да го зачуваме Лисиче“ со графички приказ за гушењето на населбата (видео)

Графички приказ на мал дел од "ЅИДОТ" со кој Градоначалникот Тимчо Муцунски и градежната мафија сакаат да го УГУШАТ Лисиче! Нема да дозволиме ова да стане наша реалност! ДА КАЖЕМЕ СТОП НА ГРАДЕЖНИОТ ХАОС КОЈ ЗАЕДНО СИТЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕЧИМЕ! ***Да...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Социолошка анализа на „Нација во подем: Приказна за економското чудо на Израел“

Пишува: Кристијан Димков „Нација во подем Приказна за економското чудо на Израел“ е книга на Ден Сенор и Сол Сингер напишана...
- Advertisement -spot_img