Четиридневна работна недела

Германија започна со тестирањето на четиридневната работна недела

Додека концептот на воведување на четиридневна работна недела тивко влегува во обичните разговори во Србија, оваа иницијатива веќе е во примена во Германија. Во рамките на шестмесечна програма, која стартуваше на 1 февруари, вработените во 45 германски компании ќе...

Повторно успешно тестирана четиридневна работна недела – еве ги резултатите

Голем меѓународен експеримент со четиридневна работна недела покажал дека таквиот концепт на работа им се исплати и на работодавците и на вработените. Притоа, се покажало дека вработените кои работеле по тој концепт во продолжението на експериментот, кој бил продолжен од...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Кина го изгради првиот нуклеарен реактор отпорен на распаѓање

За прв пат истражувачите од Универзитетот Цингхуа во Кина успешно демонстрираа реактор за нуклеарна фисија отпорен на распаѓање. Дизајнот...
- Advertisement -spot_img