Бујар Османи

Левица: Дипломатите на Османи се со „северномакедонски“ идентитет

Во официјално соопштение на македонската амбасада за одржана гала церемонија (организирана од дипломатскиот кор акредитиран во Норвешка), на чело со Амбасадорот Дритон КУЌИ, речиси цела недела стоеше придавката „СЕВЕРНОМАКЕДОНСКИ“. На ниту еден вработен во амбасадата или од дипломатскиот кор, не...

Црвена Младина го повика Османи да ги осуди воените злосторства од страна на Израел

Реакција на Црвена Младина Македонците и Палестинците имаат слична, трагична судбина, благодарение на заедничкиот душман – Британската држава, која е директен виновник за страдањата на овие два народа и историската неправда која ја трпат. И во Македонија и во Палестина се...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img