Билјана Ванковска

Во НАТО – по секоја цена?

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Немав намера повторно да се занимавам со „прашањето на името“, но морам макар и сосема кратко поради реакциите на мојот став...

Кога на вистината ќе ѝ се затвори устата

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Во времето кога на една национална телевизија новинарот го „бришеше подот“ со еден истрошен политичар (кој дури и сакаше да...

Жените и/во политиката

Фејзбук статус на претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Уште вистински не сме ни почнале, а веќе почнаа недолични коментари за жените кандидатки за претседателските избори - само затоа што се жени или припаднички на одредени...

Официјално отворен претседателскиот изборен штаб на Билјана Ванковска

Во продолжение ви го пренесуваме соопштението на политичката партија Левица Вечерва, во одлична атмосфера, во присуство на претседателот на Левица проф. д-р Димитар Апасиев, кандидатката за претседател на Република Македонија, проф. д-р Билјана Ванковска и голем број членови и симпатизери...

Кога Македонија победува

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Толку сме потонале во самосожалување и апатија што не знаеме веќе и да се радуваме без задршка....

До победата и по неа

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Колумнава ја пишувам во пресрет на малото финале на Европскиот кошаркарски шампионат. Веќе се сложивме: Македонија е...

Заминување

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Ми забележуваат дека како што минува времето така колумните ми станувале сѐ помрачни и потешки, не поради тоа што јас така ги прикажувам нештата, туку затоа што сум давала...

Охридско (недо)разбирање

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Прославата на дваесетгодишнината на Охридскиот рамковен договор (ОРД) е само (скап) политички циркус или театар на апсурдот, кој треба/ше да се игнорира. Самиот настан е колку трагикомиќен, толку и...

Мојата црвена линија

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Признавам, насловот е од една колумна објавена пред неколку години, но содржината е нова. Или не е? А зошто тогаш се навраќам на ова прашање, кога сум уморна а...

Демократијата како безбедносна закана

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Да се каже дека Македонија е бизарна земја не е ни оригинално, ни интересно. Отрпнавме на сопствената ни ‘уникатност’ : името. границата, виртуелната оаза на мирот. чудниот конфликтот кој...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Во НАТО – по секоја цена?

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Немав...
- Advertisement -spot_img