Баналност на злото

Баналноста на злото [Едвард С. Херман]

Концептот на баналноста на злото стана познат по објавувањето на книгата на Хана Арент од 1963 година, „Ајхман во Ерусалим: извештај за баналноста на злото“, која се темелеше на судењето на Адолф Ајхман во Ерусалим. Тезата на Арент беше...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img