Артан Груби

Институциите го игнорираат прашањето за внатрешно раселените лица од војната во 2001 година

„Во месец декември, Секторот за политички систем при политичката партија Левица го актуелизираше прашањето за над 70.000 внатрешно раселени лица од страна на терористичката УЧК во воениот конфликт во 2001 година и поднесе Жалба на неодговореното Барање за информации...

Левица: ДУИ предизборно си доделува 325 илјади евра

Во јавноста произлезе информација дека според Одлука за финансирање на граѓански организации, донесена од страна на Министерството на ГРУБИ, предизборно ќе бидат поделени околу 325 илјади евра народни пари на разни анонимни невладини организации, блиски до ДУИ. Имено, во дел...

Левица: Петнаесет нови вработувања во министерството на Артан Груби

Пет месеци пред одржувањето на парламентарните и претседателските избори владеачката гарнитура на криминогени картел партии - СДС и ДУИ продолжуваат со вработувањата на партиската војска во државните институции, со цел да го ублажат убедливиот пораз што ги очекува. Имено, за...

Шест милиони денари за Артан Груби да го слави Рамковниот договор

Реакција на политичката партија Левица При состојба на висока социјална загрозеност на огромен дел од народот, ДУИ организира настан за годишнината на потпишувањето на Рамковниот договор кој ќе ги чини граѓаните шест милиони денари. Министерството за политички систем од своето...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img