Албин Курти

Престрелката во Косово како резултат на угентувачката политика на Курти и НАТО

Реакција на Левица - Сектор Безбедност Група на 30 вооружени лица на 24ти септември се забарикадираа во Српски Православен манастир во близина на селото Бањска во регионот со мнозинско српско население. Престрелката завршува со мртов припадник на косовската полиција, додека...

Левица: Посетата на Албин Курти е сепарационистичка агенда на шовинистички идеи од минатиот век

Соопштение на политичката партија Левица Неофицијалната посета на косовскиот премиер Албин Курти на општините Тетово и Чаир беше флагрантно понижување на интегритетот и суверенитетот на Република Македонија! Курти присуствуваше на преименувањето на улицата „Втора македонска бригада“ (паметник за антифашистичкото минато) во...

(Видео) Пред посетата на Албин Курти во Чаир – Црвена Младина ги постави имињата на 300 загинати партизани

Во предвечерието на официјалнатото преименувавње на улицата "Втора Македонска Ударна Бригада" во "Адем Демачи" со присуство на Албин Курти и албанската политичка елита, бевме во Чаир и токму на истата улица им ги поставивме имињата на сите загинати борци од...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img