АФЖ

Што предвидува Левица во однос на родовата еднаквост?

Политичката партија Левица ја објави својата изборна програма за претстојните парламентарни избори. Во оваа сеопфатна програма посветено е внимание и женските прашања и родовата. Изминативе години, со само двајца пратеници, Левица успеа да спречи многу штетни политики и да...

Левица предлага платено породилно отсуство за мајките-земјоделки

Пратеникот од Левица Борислав Крмов за предлог-Законот за здравствена заштита: ,,Овој закон ние го поднесовме на 6-ти април и речиси година дена стои заглавен. За жал во нашата држава само со притисок и пред избори работи се случуваат. Тргнувајќи од фактот дека правото...

Прифатена програмата за еднакви можности предложена од Левица Карпош

Програмата за еднакви можности во Општина Карпош за претстојната 2024 година под раководство на претседателката на комисијата и советничката од Левица - Ивана ПЕТКОВСКА, координаторката на комисијата, како и со поддршка на други советници од советнички групи е креирана...

СДС и ДУИ го саботираат предлогот на Левица за платено породилно отсуство на земјоделките

Реакција на АФЖ - Левица Иако денес Собраниската комисија за здравство конечно свика седница на која требаше да се разгледа Предлог-законот поднесен од Левица за платено породилно отсуство на жените-земјоделки, денешната Комисиска седница беше прекината токму пред да дојде на...

Левица: Пратениците да го изгласаат предлог законот – жените земјоделки да добијат платено породилно отсуство

Прес-соопштение на раководителката на Антифашистичкиот фронт на жените (АФЖ) на Левица, Весна Кираџиева. Земјоделките во Р. Македонија се дискриминирани во однос на останатите работнички за правото на платено породилно отсуство. Оваа нееднаква социјална политика сериозно се одразува врз репродуктивното, психолошко...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Интервју со Петар Здравевски, новиот раководител на Црвена Младина

Ленка: Петар, честитки што станавте нов раководител на Црвена Младина. Можете ли дани кажете како дојдовте до оваа позиција? Петар...
- Advertisement -spot_img