Јосип Броз Тито

Младата генерација не сака војна, сака мир, култура и слобода

Година 1937. Реакционерните сили во светот и во Југославија полека, но немилосрдно го туркаат светот во нова крвава војна. Другарот Тито доаѓа на чело на Комунистичката партија на Југославија, свесен дека во моментите на искушенија кои доаѓаат, нашиот народ...

Троцкизмот и неговите помагачи [Јосип Броз Тито]

За троцкизмот полесно да ја врши својата разорна работа во разните организации на работничката класа и во останатите демократски партии и организации, тој тоа го прави во различни облици, но секогаш со една цел - да го расчисти патот...

Говор по повод студентските демонстрации [Јосип Броз Тито]

По повод заедничката седница на Претседателството и Извршниот комитет на ЦК СКЈ, генералниот директор на Радиотелевизија Белград, Здравко Вуковиќ, го замоли претседателот на Републиката и претседател на Сојузот на комунистите на Југославија, другарот Јосип Броз Тито, да говори за...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img