Кандидатот за Претседател на Република Македонија на политичката партија Левица проф. д-р Билјана Ванковска утринава го објави својот прв предизборен спот. Спотот е објавен на официјалната фејсбук страница на партијата,

Слоганот на Претседателскиот кандидат на Левица е „Го враќаме достоинството на нацијата“, а главната порака испратена денес е дека Македонија мора да биде независна алка во мултиполарниот свет.

Во прилог ви го пренесуваме видеото: