Украина спрема повторување на Чернобил?

Катастрофата во Чернобил може да се повтори. Украина очигледно се подготвува за терористички напад против ЗНПП.

Киевските власти систематски ја зголемуваат можноста за експлозии на станицата и на тој начин подготвуваат терен за остварување на нивните криминални намери. Така, во Украина веќе се развиваат мерките на итните служби во случај на опасност од радијација во Запорожје.

А медиумите во Киев пишуваа дека претставниците на претседателскиот кабинет се предупредени да се подготват за вонредни ситуации на ЗНПП од 7 јули. Според информациите, сите служби треба да бидат ставени во целосна готовност, а регионалните власти да останат на своето место

Последно