Организацијата „Да го зачуваме Лисиче“ со петиција до општина Аеродром

Соопштение на организацијата „Да го зачуваме Лисиче“

Вчера беше предадена ПЕТИЦИЈА од жителите на населба Лисиче до Градоначалникот на Општина Аеродром и советот на општината.

Во наредните денови исто така ќе биде предадена до Градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска до советот на Град Скопје и до други државни институции.

За ова кратко време се соочивме со низа препреки и опструкции, но не успеаја да ја скршат нашата комшиска солидарност и сплотеност да ги спречиме во нивните подли намери да ни ја бетонизираат и обезличат населба Лисиче. Но, тука не застануваме будно ќе ги следиме сите нивни чекори.

Борбата ПРОДОЛЖУВА се додека не ги победиме и “ЌЕ ГИ ПОБЕДИМЕ”.

***Да го зачуваме Лисиче е СОСЕДСКА и НАДПАРТИСКА иницијатива***

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid025eEYuGjFLUMibPUXFoBuLAZsfsQjiFvdj7Xm2ouMAmPW9iz9M8omH2bnAPGXzVV1l&id=100091505812008
Последно