Лисичани ќе протестираат против најавената бетонизација

Граѓанската организација „Да го зачуваме Лисиче“ која се формираше спонтано од страна на изреволтирани граѓани на населбата Лисиче, по обедоленувањето на проблематичниот ДУП за општина Аеродром со кој се предвидени голем број на висококатници во населбата.

Соопштението на организацијата го пренесуваме во целост:

Ние, жителите на Населба Лисиче ве повикуваме на протестна блокада на булевар Србија на 14.06.2023 Среда со почеток во 17.30 часот.

Заедно да кажеме стоп на урбаната мафија и насилната БЕТОНИЗАЦИЈА која ни следува!!!


Ги повикуваме сите граѓани кои се гневни на градежниот геноцид кои му случува на Скопје, да дојдат и заедно да спречиме населба Лисиче да стане дел од таа приказна!!!

Пристап до настанот:

https://www.facebook.com/events/998445321154243

Последно