Политичката партија денеска на својот фејзбук профил ги објави целосните листи со кои ќе настапи на парламентарните избори.

„Левица на парламентарните избори за 2024 година ги пополни своите кандидатски листи со луѓе од народот, спремни да се спротистават на политичката елита.

Партиите на буржоазијата ќе бидат силно предизвикани и конечно поразени – народот веќе нема време за чекање!
Силно светнал ден!“ – Стои во соопштението на политичката партија Левица.

Во прилог целосните листи:

ИЕ 1

1.Димитар Апасиев
2.Реџеп Исмаил
3.Катерина Јовановска
4.Дарко Ристовски
5.Игор Смилев
6.Весна Кираџиева
7.Донче Мишовски
8.Дејан Ристовски
9.Марија Среброва
10.Сања Несторовска –
Лазарова
11.Славко Митевски
12.Гордана Велковска
13.Горан Јекиќ
14.Марјан Ѓурчески
15.Фросина Мицевска
16.Горјан Илиев
17.Љубиша Петровски
18.Маја Јовиќ
19.Александар Панајотов
20.Мери Костовска

ИЕ 2

1.Амар Мециновиќ
2.Дарја Мустафаоглу
3.Никола Лазаревски
4.Марио Јанески
5.Милица Давчева
6.Дарко Димовски
7.Горан Николовски
8.Марија Ѓошевска
9.Влатко Петрушевски
10.Лилјана Димовска
11.Андреа Јанков
12.Александра Луканоска
13.Горан Костовски
14.Беркант Мусли
15.Лиле Илиевска
16.Виторио Зафировски
17.Влатко Ристовски
18.Јулија Димитриевска
19.Александар Кочоски
20.Моника Маневска

ИЕ 3

1.Борислав Крмов
2.Александар Симонов
3.Виолета Аврамоска
4.Димитар Абрашев
5.Ангеле Михајловски
6.Маргица Урумова
7.Тони Стаменовски
8.Кирил Слезенковски
9.Жаклина Филипова –
Свеќаровска
10.Нина Гочевска
11.Давид Крстевски
12.Маја Тушевска
13.Иван Александров
14.Дејанчо Стоиловски
15.Мирјана Динева
16.Стефан Митевски
17.Игор Стојчевски
18.Звездана Пешиќ
19.Роберт Панов
20.Милка Коцева – Васева

ИЕ 4

1.Сашко Јанчев
2.Круме Богевски
3.Катерина Пузеска
4.Михаил Тодоров
5.Боби Митковски
6.Јасмина Пијанманова
7.Николчо Петров
8.Филип Филков
9.Јоана Манојловска
10.Александра Субашиќ
11.Александар Чапов
12.Кристина Петрески
13.Бошко Бошев
14.Леон Ристов
15.Александра Манасијеска – Митрова
16.Емил Јанчески
17.Лазар Симонов
18.Ана Димовска
19.Влатко Орешов
20.Васе Звездакоска

ИЕ 5

1.Јована Мојсоска
2.Горан Велевски
3.Ристе Дојчиноски
4.Ивана Петковска
5.Гаврил Трајковски
6.Мирослав Чадевски
7.Слаѓана Арсоска
8.Славе Туџаровски
9.Бранислава Стојановиќ –
Ибрајтер
10.Атанас Најдоски
11.Аца Наумовски
12.Ирена Цветкоска
13.Георги Ристески
14.Бојан Петрески
15.Љиљана Наумоска
16.Миле Спасески
17.Николче Стојкоски
18.Елена Групче – Солунчевска
19.Ѓоко Бакрески
20.Тања Тришоска

ИЕ 6

1.Игор Димески
2.Боби Илиевски
3.Ружа Веселиноска
4.Дарко Грујоски
5.Тодорче Јованчевски
6.Оливера Богојевска
7.Новица Петровски
8.Тодорче Тодевски
9.Андријана Јосифоска –
Петровска
10.Емилија Здравеска
11.Игор Богданоски
12.Гордана Апостолоска
13.Мартин Тодоровски
14.Ванѓел Апостолоски
15.Марија Глигороска
16.Бојан Јаковчевски
17.Костадин Томоски
18.Катерина Илиева
19.Елена Поповска
20.Никола Тодоровски