Фејзбук статус на активистот на Црвена Младина, Јован Јанев

Вчера околу 02:00 бев физички нападнат од страна на ДИРЕКТОРОТ на затворот во ШТИП истакнат член на СДСМ во локалот КЛИК.

ПРИЧИНА : Герила акцијата од 8ми Ноември на која тој беше делегат (Слика 3 )

ХРОНОЛОГИЈА : Во средина на краток муабет со мои двајца пријатели во ходникот од тоалетот, изненадно ВЛЕТА ДИРЕКТОРОТ и веднаш ми зададе серија на ТУПАНИЦИ во СТОМАК и ГРАДИ (лукаво знаејќи дека во лице ќе биде видлива повреда)

При тоа се обидуваше да ги избрка луѓето од ходникот на тоалетот за да останеме сами и за “ДА МУ ПОКАЖАМ ЈАС НА НЕГО”

НЕГОВИТЕ ИЗЈАВИ: “Знаеш кој сум јас?” “Кој бе нас ке ни суди” и тн.

Не возвраќав удари и издржав, се извлеков и на среќа дојде професионалното и спремно обезбедување на локалот Cabaret Clique да интервенира кои ги поздравувам за нивната професионалност.

Причината е ПОЛИТИЧКА!!!!

Но, ако некој мисли дека некогаш ќе се исплашиме и ќе се предадеме – СЕ ЛАЖЕ!!!

Ако мислите дека РЕВОЛУЦИЈАТА ЌЕ ЗАСТАНЕ – СЕ ЛАЖЕТЕ!!!

Сега СДС се како есенски лисја пред паѓање – А ЕСЕНСКИ ЛИСЈА КРАТКО ТРААТ НА ШТИПСКИТЕ СИЛНИ ВЕТРОВИ!!

Против лицето ќе биде покрената постапка но тоа не е ни толку важно, СРАМ ЗА ГОДИНИТЕ И СРАМ ЗА ПОЗИЦИЈАТА ДИРЕКТОР, СРАМ ЗА ШТИП!!!

НЕ УДРИВТЕ ПО ОПАШКАТА ЌЕ ВИ ВРАТИМЕ СО ГЛАВАТА

ДА ЖИВЕЕ ОТПОРОТ!!!!

П.с Овие два дена добив над 300+ пораки за поддршка од вас луѓенца мои, не можам да ви опишам колку ве сакам и ценам. Добар сум малку тешко дишам поради модриците ама ќе помине. За татковината и ревволуцијата знаеме дека и на повеќе мора да сме спремни

КАЖЕТЕ И НА МАЈКА МИ ДА НЕ СЕ ГРИЖИ СЕПАК НА КРАЈ НИЕ ЌЕ ПОБЕДИМЕ!!!!!