Поздравно писмо од Партијата на млади комунисти од САД (LYCUSA) до Црвена Младина – подмладокот на Левица.

„Почитувани другари,

Партијата на млади комунисти од САД (LYCUSA) ги испраќа своите братски честитки по повод годишната конференција на Црвената Младина на Македонија, која се одржува на 16 март.

Ја поздравуваме Црвена Младина во борбата за социјализам и анти-империјалистичкозастапување. Македонија е моментално неоколонија на Европската Унија и НАТО, а народот во Македонија не добива апсолутно ништо од ова. Статистиката покажува дека дури 61 процент од македонците се југоносталгичари, докажувајќи ја не само супериорноста на социјалистичкиот систем, туку и дека македонскиот народ изгуби многу по падот на Југославија и заробувањето од американскиот империјализам.

Партијата на млади комунисти од САД ја поздравува годишната конференција на Црвена Младина.

Да живее Марксизмот и Ленинизмот!

Да живее Социјализмот и Комунизмот!

Да живее анти-империјалистичката борба!

Меѓународен оддел

Централен комитет

Партија на млади комунисти на САД”