Претседателот на политичката партија Левица и носител во Изборна Единица 1, Проф. д-р Димитар Апасиев објави видео образложувајќи дел од изборината програма на партијата за Парламентарните избори

„Десеткратно зголемување на буџетот за образование и наука. Бесплатни учебници и бесплатна исхрана за сите ученици. Субвенционирање на културните активности за студентите. Укинување на партиципациите и школарините на факултетите. Дигитализација на високошколските учебници по принципот на „отворен пристап“. Намалување на бројот на државните универзитети на четири. Само со радикални промени можеме да свртиме нов лист. Да создадеме средена држава. Има како! Има кој! Дали е можно? Се прашува народот!“

Целосното видео: