Средните училишта во Град Скопје добиваат сензорни соби.

Изгласана иницијативата на Левица, со која што во секое средно училиште во Скопје ќе биде отворена по една сензорна соба која што ќе им биде од огромна помош при процесот на инклузија на децата со аутизам, нивните асистенти и нивните професори, напиша на фејсбук Катерина Јовановска – советничка во град Скопје од редовите на Политичката партија Левица.