„Патување низ пејзажот“ – изложба на Виктор Јаневски во КИЦ

Виктор Јаневски е роден 1994г во Скопје, завршил Средното уметничко училиште “Лазар Личеноски” во Скопје, дипломирал на катедрата по вајарство кај Проф. Жарко Башески, подоцна магистрирал на катедрата по сликарство кај Проф. Жанета Вангели на Факултетот за ликовни уметности при универзитетот “Св.Кирил и Методиј” во Скопје, учесник на четири самостојни и повеќе групни изложби.

Изложбата ќе се одржи во КИЦ а ќе се отвори на 10.7 во вторник, 20:00 часот. Влезот е слободен.

Последно