Зимбабве

Антиимперијалниот феминизам на жените од Зимбабве

Теураџи Ропа (нејзиното име во превод значи „Пролеана крв“), герилка и секретар за женски прашања на ЗАНУ: „Заедничко на сите наши жени е желбата да ја ослободат нашата земја, бидејќи знаат дека само преку ослободување може да се подобрат условите...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Ванковска од Аеродром: ЕУ станува неофашистичка

Билјана Ванковска, претседателски кандидат на Левица, заедно со потпретседателот на партијата Реџеп Исмаил денес ја продолжи својата кампања со...
- Advertisement -spot_img